Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowe skrzydełka w panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
Musztarda sarepska Prymat 5 łyżek
sól
olej
mąka
jajko 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowe skrzydełka w panierce

Kroki postępowania

1
Skrzydełka dokładnie umyć pokroić każde na 3 części. Jedną z części (najcieńszą końcówkę) odrzucić a pozostałe przyprawić w misce musztardą, solą, pieprzem, suszoną pietruszką i 2 łyżkami oleju lub oliwy. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok 2 godziny (czym dłużej tym lepiej) żeby mięso skruszało.
Krok 1 - Musztardowe skrzydełka w panierce foto
2
Przyprawione skrzydełka panierować w mące, jajku i bułce tartej. Umieścić na rozgrzanej polanej olejem blaszce. Piec do miękkości około 1,5 h w temperaturze 180 st.C.
Krok 2 - Musztardowe skrzydełka w panierce foto
3
Gotowe, zarumienione skrzydełka podawać z tradycyjnymi ziemniakami z wody lub z frytkami oraz surówką.
Krok 3 - Musztardowe skrzydełka w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 20.07.2013 13:40
Muszę spróbować
fotoviderek 04.06.2013 11:31
Lubię takie :)
mic 30.04.2013 09:28
pysznie tu;]
rjustysia 16.04.2013 10:43
wyglądają bardzo smacznie :)
Dorota59 01.04.2013 15:02
aż ślinka leci
Anna152 07.03.2013 18:23
apetycznie wygladają
Agnieszka-87-25 22.02.2013 09:17
muszą mieć bardzo oryginalny smak
anika711 06.10.2012 20:54
świetna przekąska
Rafał10 29.08.2012 16:58
ooo Rafał byłby zachwycony :)
Cukiereczek13 03.06.2012 19:31
wygladaja bardzo smacznie ;)
ziutula
ziutula 03.06.2012 16:24
dobre do chrupania..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak