Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowe lody

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kilogram
cukier drobny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe lody

Truskawki myjemy pod bieżącą wodą. Obieramy i wydłubujemy ze środka zieloną i twardą część. Oczyszczamy i osuszamy. Truskawki wkładamy do miski i miksujemy blenderem. Na koniec dodajemy cukier do smaku i miksujemy całość. Gdy już wszystko zostanie zmiksowane blenderem na jednolitą masę wlewamy truskawki do pojemniczków (najlepiej od lodów z dekielkiem). Zamykamy je szczelnie i wkładamy do zamrażarki. (Należy pamiętać aby masy truskawkowej nie wlewać w pojemniczki pełno,gdyż w zamrażarce objętość tego wzrośnie). Truskawki na następny dzień gotowe są do zjedzenia :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.07.2012 12:45
pychota
Margo1 29.07.2012 12:45
pychota
natii3624 04.06.2012 13:21
super pomysł! muszę spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak