Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe pierogi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na ciasto:
mąka 3 szklanki
mleko pól szklanki
woda letnia pół szklanki
masło roztopione 3 łyżki
żółtko jajek
sól
kakao 2 łyżki
ser biały 300 g
biała czekolada pół
cukier waniliowy 1 łyżka
żółtko jajek
cukier 3 łyżki
czekolada pół ciemna

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe pierogi

Z składników na ciasto wyrobić elastyczne ciasto , które dzielimy na 2 części , do jednej części dodajemy kakao i 2 łyżki mleka (oprócz tej pół szklanki) zagniatamy.Obie części rozwałkować na prostokąty , jedne ciasto smarujmy lekko woda , kładziemy na nie ciemne ciasto i również smarujemy wodą , oba płaty ciasta zwijamy w rulon wzdłuż dłuższego boku, następnie rulon kroimy na plastry grubości ok. o,5 cm . Każdy plasterek rozwałkować na cieńszy okręg. Nadzienie : Ser łączymy z cukrami , żółtkiem i czekoladą , schładzamy w lodówce przez 60 minut. Na rozwałkowane okręgi z ciasta nakładamy łyżeczkę farszu , przykrywamy drugim okręgiem i sklejamy boki , możemy mocniej docisnąć widelcem. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie i podajemy z sosem czekoladowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 02.10.2012 00:48
fajny pomysł
babcia
babcia 02.10.2012 00:48
fajny pomysł
SYLKA 06.08.2012 22:47
super przepis
parysek10 03.06.2012 14:12
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak