Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta pomidorowa - super do grilla!

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 2 sztuki
oliwa 3 łyżki
ząbki czosnku 2 sztuki
pomidory koktajlowe (czerwone) 50 dag
bazylia świeża
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta pomidorowa - super do grilla!

Bagietkę pokroić na cienkie kromki o grubości do 2cm. Posmarować z obydwu stron oliwą z oliwek i rozgniecionym czosnkiem. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i układamy na blasze kromki. Pieczemy przez około 10-15minut. Pomidorki myjemy, osuszamy, kroimy i układamy na upieczonych kromkach. Doprawiamy po wierzchu solą i pieprzem oraz świeżymi liśćmi bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak