Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukułka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzkie czekolady 3 sztukii
kawa rozpuszczalna 3 łyżki
śmietana kremowa % lub % 750 ml
rum 100 ml
cukier puder do smaku
mleko kilka łyżek
rodzynki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kukułka

Kroki postępowania

1
Biszkopt przekroić na dwie części jedną wkładamy na spód blachy a drugą kruszymy do miski.
Krok 1 - Kukułka foto
2
Do pokruszonego biszkoptu dodać: rum, cukier puder do smaku, zaparzoną kawę niewielką ilością wody, rodzynki rozpuszczone 2 tabliczki czekolady. Wszystko mieszamy na jednolitą masę
Krok 2 - Kukułka foto
3
Śmietanę ubijamy na sztywno dodać cukier do smaku i rozpuszczoną żelatynę. Śmietanę dzielimy na dwie części. Kładziemy na biszkopt jedną część śmietany masę z pokruszonego biszkopta drugą część śmietany i posypujemy startą czekoladą.
Krok 3 - Kukułka foto
4
A o to końcowy efekt. Smacznego !!
Krok 4 - Kukułka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 18.01.2013 12:03
wyśmienicie wygląda to ciacho
Bernadeta1 19.10.2012 20:31
ciasto rewelacja
Maniek2 09.10.2012 19:21
super
rjustysia 27.08.2012 12:19
Wg mnie rewelacja!
monika1968 03.06.2012 21:36
Oczywiście kawałek jeszcze się znajdzie :))
sylwia / sytofala 03.06.2012 20:34
mogę skosztować ? :)
Ewa6274879 03.06.2012 14:00
pyszności!!
Robert10 03.06.2012 13:36
znakomita
owca441 03.06.2012 12:54
pyszna kukułeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak