Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinakowe naleśniki z farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
mąka pszenna 2 szklanki
jajk 1 szt
szpinak mrożony 1 opakowanie
olej do smażenia
mielone mięso 25 dkg
papryka czerwona 1 szt
marchew 2 szt
cebula biała 1 szt
pieczarki 15 dkg
plastry żółtego sera 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szpinakowe naleśniki z farszem

Wykonanie;
Mleko, jajko,wymieszać z mąką,dodać 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, wszystko wymieszać ,koniec dodać 1/2 paczki szpinaku posolić do smaku i usmażyć naleśniki.
Farsz;
mięso usmażyć z pieczarkami, cebulą, marchew, paprykę pokroić w kostkę dodać do smażonego mięsa, na koniec dodać resztę szpinaku wymieszać, posolić , popieprzyć do smaku i zawijać w naleśniki, można podawać z sosem beszamelowo-serowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 09.06.2012 17:56
Moje ulubione :)
Rafał10 03.06.2012 10:56
UWIELBIAM takie naleśniczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak