Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z kapustą pekińską i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 400 g
pieczarki 400 g
cebula 1
kapusta pekińska 1 mała
sos sojowy do smaku
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z kapustą pekińską i pieczarkami

Schab kroimy w cienkie paski, przyprawiamy solą, pieprzem, 1 łyżką sosu sojowego, mieszamy, odstawiamy na 15 minut. W tym czasie kroimy pieczarki w plastry, cebulę w kostkę, siekamy kapustę pekińską. Na rozgrzany olej układamy pojedynczo paski schabu tak aby się nie zwinęły. Smażymy ok 3-5 minut wykładamy na talerz. Do tego samego oleju wrzucamy cebulkę, smażymy chwilę i dorzucamy po garści pieczarek cały czas mieszając. Wykładamy pieczarki, wrzucamy na olej kapustę pekińską, polewamy łyżeczką sosu sojowego, smażymy ok 3 minut cały czas mieszając. Dorzucamy wszystkie składniki. Wlewamy 0,5 szklanki wody i chwilkę dusimy. Podawać z ryżem lub chlebem. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kika100 02.04.2013 17:33
co za smakowitości
beatkaa153 19.09.2011 10:49
pycha
Koper 03.09.2011 23:24
smakowite danie :)
matii6 30.12.2010 16:04
Danie bardzo smaczne
IlonaAlbertos 23.12.2010 23:41
Bardzo ciekawy przepis.
alaaa 16.10.2010 13:48
bardzo smaczne,,
Emilia22 30.09.2010 09:12
smakowity ten schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak