Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki do barszczu

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 125 gram
drożdże 12,5 gram
mleko 1/4 szklanka
sól 0,5 łyżeczka
ser żółty do posypania
kminek do posypania
jajko 1
oregano do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki do barszczu

Kroki postępowania

1
Drożdże mieszamy z mlekiem, dodajemy do przesianej mąki i soli. Zagniatamy gładkie ciasto i odstawiamy na chwilę w ciepłe miejsce aby urosło.

Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części, wałkujemy i smarujemy jajkiem, na jedną część sypiemy starty ser i posypujemy oregano, na drugą część dajemy kminek.
Krok 1 - Paluszki do barszczu foto
2
Kroimy na cienkie paski i układamy na blaszce wysmarowanej margaryną.
Krok 2 - Paluszki do barszczu foto
3
Pieczemy w 180' ok. 10-12minut ( trzeba zerkać, kiedy się zarumieni lekko to znaczy że są już dobre :-) )
Krok 3 - Paluszki do barszczu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 14.11.2015 10:32
lubię takie właśnie do barszczu
pioge7 03.06.2012 08:35
fajny pomysł :D
sylwia / sytofala 03.06.2012 00:32
muszę dkosztować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak