Gulasz drobiowy z pieczarkami

APM

APM

Gulasz drobiowy z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka podwójny

    1 sztuka
  • przecier pomidorowy

    1 szklanka
  • czosnek

    4 ząbki
  • papryka ostra

    1 łyżeczka
  • papryka słodka

    1 łyżeczka
  • pieczarki

    8 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • woda

    1 szklanka
  • majeranek

    1 szczypta
  • olej

    2 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy kurczaka i oprószamy go papryką słodką i ostrą - smażymy na złoto, dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekany czosnek, smażymy minutę.
Zawartość patelni przekładamy do garnka z grubym dnem, podlewamy wodą i dolewamy przecier, pokrojone pieczarki i przyprawy. Przykrywamy naczynie i dusimy wszystko ok. 10 minut od czasu do czasu mieszając. Podajemy z kaszą.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

06.10.2015 08:56
Drobiowego gulaszu jakoś nie robię.

marzencia2007

09.07.2013 11:36
świetny przepis, na pewno dobrze smakuje

Jastinka

05.09.2012 21:38
ciekawe

babcia

03.06.2012 11:10
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat