Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie cebulowo-śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 2 plastry
szalotki 4
śmietana 12% 100 ml
sos sojowy na farsz 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
zielenina do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie cebulowo-śmietanowym

Plastry schabu rozbijamy lekko tłuczkiem, przyprawiamy, solą pieprzem, sosem sojowym, wkładamy do lodówki na 15 minut. Szalotki kroimy w piórka. Na patelni smażymy szalotki razem ze schabem aż się mięso i cebulka zarumieni. Zalewamy winem, dusimy pod przykryciem ok 5 minut. Wykładamy mięso, pozostały sos zalewamy śmietanką energicznie mieszając. Wkładamy ponownie mięso. Dusimy pod przykryciem ok 5-7 minut. Układamy mięso na talerzu polewamy sosem z cebulką , posypujemy zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 21.02.2011 21:17
pyyycha
bernika 23.08.2010 00:01
Lubie takie potrawy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak