Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalafiorem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
polędwica sopocka 20 dag
ser żółty 20 dag
pomidor 3 szt
rukola 1 garść
cebula 1 szt
majonez 3 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalafiorem

Kalafiora dokładnie myjemy, osuszamy, dzielimy na różyczki. Następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, osączamy na sicie. Polędwicę oraz ser żółty kroimy w kostkę. Pomidory dokładnie myjemy, kroimy na ćwiartki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Rukolę dokładnie myjemy, osuszamy. Składniki przekładamy do głębszego półmiska, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dodajemy majonez. Całość dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 02.06.2012 22:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak