Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa sałatka warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
papryka żółta 2 szt
ogórek 2 szt
pomidor 2 szt
rukola 10 dag
roszponka 10 dag
ocet winny kilka kropel
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa sałatka warzywna

Ogórki obieramy, miąższ kroimy w kostkę. Pomidory dokładnie myjemy, kroimy w ćwiartki. Papryki oczyszczamy, dokładnie myjemy, kroimy w kostkę lub cienkie paseczki. Rukolę oraz roszponkę dokładnie myjemy, osuszamy. Następnie wszystkie składniki sałatki przekładamy do salaterki, skrapiamy octem winnym, solimy oraz pieprzymy do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Sałatka idelanie nadaje się na przekąskę w ciągu dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 02.06.2012 22:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak