Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkóweczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
dżem z czarnej porzeczki 1 łyżka
Musztarda kremska Prymat 2 łyżki
keczup pikantny 2 łyżki
przyprawa staropolska 1 szt
olej 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: karkóweczka

Kroki postępowania

1
Karkówkę umyć i pokroić w plastry
Krok 1 - karkóweczka foto
2
Dżem wymieszać z musztardą, keczupem, przyprawą, olejem. Marynatę wymieszać dokładnie z plastrami karkówki i zostawiamy w lodówce na kilka godzin aby się zamarynowało.
Krok 2 - karkóweczka foto
3
Następnie pieczemy na grillu lub w piekarniku po 10 min z każdej strony w temperaturze 200 stopni
Krok 3 - karkóweczka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 17.12.2013 08:53
Jak dla mnie, idealne połączenie smaków!
Mariusz10 24.06.2012 21:35
ekstra!
teresa18 07.06.2012 20:37
pychotka
owca441 06.06.2012 21:05
świetna
owca441 06.06.2012 21:05
świetna
misia53 05.06.2012 22:56
pychota
traktorek 04.06.2012 20:32
ciekawe z tym dżemem
Łukasz15 03.06.2012 12:39
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak