Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernikowy Motylek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 3
wrzątku 3 szklanka
serek waniliowy 3
kremówka 1 szklanka
owoc dekoracja
rurka waflowa 2

Przepis i sposób przygotowania na: Sernikowy Motylek

Do dużej miski wlej wrzątek, wsyp galaretki mieszaj, aż się rozpuszczą, wystudz. Wymieszaj z serkami i kilkoma kroplami barwniku. Na spodzie tortownicy połóż gotowy blat biszkoptowy. Wlej na niego zieloną masę. Wstaw do lodówki na 5-6 godz. Po tym czasie ciasto wyjmij, zdejmij obręcz, przekrój na połowę. Ułóż je tak na dużym, płaskim talerzu, by stykały się zaokrąglonymi stronami-to będą skrzydła motylka. Kremówkę ubij na sztywno, przełóż do rękawa cukierniczego. Na skrzydłach wyciśnij śmietanowe rozetki. Ułóż na nich maliny i borówki. Z rurek waflowych zrób czułki owada

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 02.06.2012 22:18
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak