Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki z gotowanych ziemniaków

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 10 szt
żółtko jajek 6 szt
cebula 2 szt
masło 6 łyz
olej
bułka tarta pikantna
boczniaki 30 dkg
sól
pieprz
Nadzienie: 20 dkg
wątróbka drobiowa 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: placki z gotowanych ziemniaków

grzyby udusic na oleju dodać oczyszczona i pokrojona w paski wątróbkę i udusić do miekkosci następnie wszystko zmiksowac na jednolita masę doprawic do smaku. Następnie obieramy ziemniaki i mielimy z podsmażona na maśle cebula i dodajemy żółtka i mieszamy doprawiamy do smaku formujemy placuszki i dodajemy do środka farsz robimy kształt okrągły obtaczamy w bułce i smazymy z obu stron na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak