Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

vol-au-vent nadziewane sałatką jarzynową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
Nadzienie:
marchewka ugotowana
pietruszka gotowana
ziemniaki ugotowane 2 szt.
szynka gotowana 10 dkg.
sól i pieprz
majonez 3-4 łyżki
ogórek kwaszony 1 szt.
jajko 1 szt.
jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: vol-au-vent nadziewane sałatką jarzynową

wszystkie warzywa ugotować obrać a następnie pokroić w drobną kostkę jak na sałatkę jarzynową szynkę i jajka także pokroić w kostkę doprawić do smaku solą i pieprzem dodać majonez wymieszać i odstawić,z ciasta francuskiego wycinać krążki radełkiem w połowie krążków wyciąć środek a obrączki nałożyć na posmarowane rozmąconym jajkiem krążki przycisnąć układać na blasze i upiec w temp.240st.ok.15min.po upieczeniu nałożyć do środka przygotowaną sałakę jarzynową i od razu podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak