Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki jabłkowo gruszkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 kubki
mleko 2 kubki
oranżada 1/2 kubka
jajko 3
cukier waniliowy 1 łyżka
sól 2 szczypta
olej 50 ml
jabłka prażone 500 g
gruszki w zalewie 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki jabłkowo gruszkowe

2 kubki ( o poj.300ml ) mąki pszennej
2 kubki ( o poj. 300ml ) mleka
1/2 kubka ( o poj. 300ml ) oranżady
3 jajka
1 łyżka cukru waniliowego
2 szczypty soli
50 ml oleju
Nadzienie :
500 g jabłek prażonych
400 g gruszek z kompotu


Mleko i oranżadę wlać do wysokiego naczynia.
Dodać jajka, sól, cukier waniliowy i olej i wymieszać na gładkie ciasto.
Patelnie do naleśników rozgrzać, nalewać na nią łyżka wazową porcje ciasta i smażyć naleśniki na jasno złoty kolor z obu stron.
Po usmażeniu naleśników jabłka wyjąć ze słoika do miseczki.
Gruszki odsączyć z kompotu i pokroić w kostkę po czym dodać je do jabłek i wymieszać.
Na każdy z naleśników nakładać porcję masy jabłkowo gruszkowej, rozsmarować po powierzchni i zawinąć w rożek lub wedle swojego uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 04.06.2012 09:57
pycha
ZEWA 03.06.2012 09:43
dziękuję
Pietruszka 02.06.2012 21:44
Bardzo obficie nadziane, takie lubię.
Rafał10 02.06.2012 19:54
wyglądają niezwykle apetycznie !
Karolinka111 02.06.2012 19:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak