Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piekielne żołądki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądków z kurczaka 800 g
cebula 1
marchewka 1
sosu tajskiego chili 1 szk
sosu sojowego ciemnego 2 łyżka
sól do smaku
posiekanej natki pietruszki 2 łyżka
imbir w zalewie 2 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczka
olej ryżowy 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Piekielne żołądki

Kroki postępowania

1
Żołądki dokładnie umyć i pokroić wzdłuż na pół.
Cebulę obrać z łupin, opłukać, przekroić na cztery części i potem na plasterki.
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na krótki paseczki.
Marchewkę obrać, umyć i pokroić w półplasterki.
Krok 1 - Piekielne żołądki foto
2
Imbir odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2 - Piekielne żołądki foto
3
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić żołądki i podsmażyć na złoty kolor.
Dodać cebulę i marchew i nadal smażyć około 5 minut.
Po tym czasie dodać paprykę i imbir.
Wlać sos chili, dodać wszystkie przyprawy i pietruszkę i dusić wszystko do miękkości żołądków od czasu do czasu mieszając.
Krok 3 - Piekielne żołądki foto
4
Podawać np. z ugotowanym ryżem.
Krok 4 - Piekielne żołądki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 05.09.2012 10:07
świetna, apetyczna potrawa
Andysz 23.08.2012 22:54
mmm fajne;)
ziutula
ziutula 02.06.2012 21:02
coś dla mnie, żołądkowo-ostre..
Ewa104 02.06.2012 19:53
Bardzo lubię dania z drobiowych żołądków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak