Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 1
sól
woda
cukier
cukier wanilinowy
jajko 1
ser biały 0,5 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z serem

mąkę przesiewam do miski dodaję sól i jajko oraz wlewam przegotowaną wodę. zagniatam na gładką masę. rozwałkowuję i wycinam koła. z sera , cukru , cukru waniliowego oraz żółtka robię masę serową. na każde kółko nakładam masę i formuję pierożek. wkładam do gotującej się wody z odrobiną oleju. po wypłynięciu wykładam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula5 07.06.2012 19:38
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak