Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błyskawiczne ciasto z truskawkami, bitą śmietaną i czekoladą.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spód tortowy 1 szt
mleko
czekolada gorzka 2 kostki
truskawki 20 dag
dżem truskawkowy 5 łyżek
bita śmietana 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Błyskawiczne ciasto z truskawkami, bitą śmietaną i czekoladą.

Galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (jeśli jest gorąco, nieco zmniejszamy ilość wody).
Spód smarujemy dżemem. Śmietany ubijamy z zimnym mlekiem na sztywno i wykładamy je na dżem.
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek, możemy je przekroić na połówki. Układamy owoce na bitej śmietanie. Galaretkę kroimy w kostkę i również układamy na bitej śmietanie. Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy czekoladowymi wiórkami całe ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 17.07.2012 22:31
pychotka!;))
Kikiriki 04.06.2012 07:02
fajowe
Justyna Jussstiii 03.06.2012 08:47
przepiękne i na pewno smaczne
Rafał10 02.06.2012 19:57
do kawki smaczne...
jolanta19 02.06.2012 18:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak