Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewana pieczeń barania

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec barani
ocet 1 szkl.
słonina 10 dkg.
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
bulion 1 szkl.
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl.
cebula
marchew
seler kawałek
por
pieprz
sól
Farsz:
pieczarki 20 dkg.
bekon 10 dkg.
zioła posiekane 3 łyżki
masło 3 łyżki
cebula
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewana pieczeń barania

przegotować wodę 1 szklankę wlać ocet 6% ponownie zagotować mięso umyć i zalać wrzącym octem z przyprawami odstawić na minimum 2 godziny,ulubione posiekane zioła utrzeć z posiekanym bekonem,pieczarkami,masłem,pieprzem i solą oraz gałką muszkatołową,mięso wyjąć z zalewy osuszyć odciąć skórkę na mięsie układać farsz i przykryć skórkę a następnie przypiąć,słoninę stopić dodać obrane umyte i pokrojone warzywa dodać spięte mięso wlać bulion i wino przykryć i dusić ok.2 godzin,po tym czasie przełożyć mięso do brytfanny oprószyć mąką i piec jeszcze w piekarniku w temp.220st.ok.30min.po upieczeniu mięso wyjąć pokroić w plastry i polać przetartym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.09.2013 09:24
Dla mnie super
Wafelek2601 24.11.2012 22:36
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak