Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z baraniny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 80 dkg.
cebula
marchew
pietruszka
seler kawałek
masło 2 łyżki
ocet 1/2 szkl.
bulion warzywny 1 szkl.
sól i pieprz
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z baraniny

najpierw przygotować ocet przegotować wodę do szklanki wlać 1/2 szklanki octu 6% i do pełnej dolać wrzątku,baraninę umyć i sparzyć ją połową octu natrzeć sola i pieprzem polać stopionym masłem ułożyć na wysmarowanej blasze i upiec w temp.200st.ok.30min.warzywa obrać umyć i pokroić włożyć do garnka zalać pozostałym octem dodać przyprawy i bulion gotować 15min.aż odparuje,wlać do mięsa i piec jeszcze 30min.mięso wyjąc sos przetrzeć tuż przed podaniem mięso p[olać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak