Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina przekładana warzywami w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 1 kg.
cebula
sól i pieprz
groszek konserwowy 1/2 puszki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina przekładana warzywami w galarecie

w garnku zagotować litr wody z zielem angielskim,liściem laurowym i pieprzem ziarnistym,dodać umyte mięso i gotować ok.godziny,po tym czasie dodać obrane i opłukane warzywa,posolić i jeszcze gotować 30min. wyjąć mięso i pokroić w cienkie plastry pokroić także marchew w wywarze rozpuścić żelatynę a w naczyniu bądź foremce układać warstwami na przemian mięso,warzywa z osączonym groszkiem do wyczerpania się składników i całość zalać przestudzonym bulionem jak wystygnie to schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.08.2012 12:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak