Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory faszerowane mięsem mielonym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pory 3 szt
mięso mielone 20 dag
natka pietruszki 1/2 pęczka
czosnek 1 ząbek
jajko 1 szt
cebula 1 szt
mąka 2 łyżki
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pory faszerowane mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Pory myjemy. Odcinamy zielone ich części. Gotujemy pozostałe, białe części porów, na parze, około 5 minut. Odsączamy pory z nadmiaru wodu, najlepiej na sicie. Wydrążamy ich środki.
Krok 1 - Pory faszerowane mięsem mielonym foto
2
Cebulę obieramy, siekamy drobno i posmażamy na oleju, Mięso mielone mieszamy z podsmażoną cebulka, rozciśniętym czosnkie, posiekana natką pietruszki oraz przyprawami. Faszerujemy pory tak przygotowanym mięsem.
Krok 2 - Pory faszerowane mięsem mielonym foto
3
Następnie panierujemy je w mące oraz rozbełtanym jajku. Podsmażamy na patelni na złoty kolor, po czym przekładamy do rondelka, podlewamy niewielką ilością wody -z dodatkiem soku z cytryny0i dusimy tak około kwadransa.
Krok 3 - Pory faszerowane mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 02.06.2012 17:13
super
Ewa6274879 02.06.2012 14:36
zapowiada się smacznie, chętnie wypróbuję :)
Cukiereczek13 02.06.2012 14:36
fajnie to wygląda :) pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak