Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z serem cheddar

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser cheddar 30-40 dag
cebula 4 szt
tłuszcz 2 łyżki
pasta pomidorowa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
natka pietruszki 4 łyzki
ryż 2,5 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z serem cheddar

Obrane cebule drobno posiekać i udusić z dodatkiem tłuszczu. Gdy się zacznie rumienić, wymieszać z pastą pomidorową. Ser utzreć na grubej tarce. Uduszoną cebulę z pomidorami, ser, łyżkę natki wymieszać z ryżem. Przyprawić papryką, solą i pieprzem.. Całość włożyć do wysmarowanej tłuszczem rynki żaroodpornej. Zapiec w nagrzanym piekarniku. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak