Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 4
mąka 4 łyzki
cukier 4 łyżki
proszek do pieczenia 1
masa
masło 2 kostki
galaretka cytrynowa 2
cukier puder 0,5 szklanki
galaretka truskawkowa 1
herbatniki
banan 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec

Przygotowac galaretki w ¾ podanej na opakowaniu ilości wody.
Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Masa:
Masło utrzeć na puch. Pod koniec miksowania dodać cukier puder (może być mniej jeśli banany są bardzo slodkie). Do masy dodać tężejące żółte galaretki. Zmiksować. Do połowy masy dodać rozgniecione banany i zmiksować.
Biszkopta posmarować masą bananową. Ułozyc herbatniki i posmarowac resztą masy tej bez bananów. Na koniec polać tężejącą galaretką truskawkową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anna186 02.06.2012 16:22
wspaniałe
ania20m 02.06.2012 13:27
uwielbiam:)
halina17 02.06.2012 13:15
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak