Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantna zupa z dyni z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miąższ z dyni 1/2 kg.
bulion drobiowy 1 l.
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier
śmietana 18-procentowa
pestki dyni
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: pikantna zupa z dyni z grzankami

dynię pokroić włożyć do garnka zalać bulionem drobiowym dodać łyżkę masła i dusić aż zacznie się rozpadać przetrzeć przez sito lub zmiksować blenderem,na pozostałym maśle przygotować zasmażkę i zagęścić nią zupę zabielić śmietaną doprawić do smaku dość pikantnie pieprzem białym świeżo zmielonym oraz solą,nalewać do miseczek i przed podaniem posypać uprażonymi wcześniej bez tłuszczu pestkami dyni i grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 04.04.2013 22:47
Pyszna zupka
ania20m 02.06.2012 13:30
muszę wypróbować ten przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak