Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet francuski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 30 dag
jajko 1 szt
ugotowane mieso 75 dag
pieczeń cielęca 25 dag
drobno posiekane cebulki 2 łyżki
pokrojona natka 2 łyżki
koniak 2-3 łyżki
grzyby 15 drobno pokrojone
orzechy włoskie 3 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet francuski

Mięso dwukrotnie zmielic i wymieszać starannie z pozostałymi składnikami. Wysmarowaną masłem płytką formę do pieczenia placków z owocami wyłożyć nadzieniem i przykryć długim płatem ciasta. Posmarować żółtkiem i ozdobić wykonanymi z ciasta francuskiego dekoracjami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 10.06.2012 21:31
uwielbiam dania francuskie !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak