Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muffiny czekoladowe z brzoskwinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier brązowy 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 3-4 łyżeczki
jajko 2 sztuki
jogurt bałkański ok 1 szklanka
masło 1/4 kostki
woda gazowana 3 łyżki
brzoskwinie
gorzka czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: muffiny czekoladowe z brzoskwinią

Zaczynamy roztopienia masła i posiekania czekolady oraz przygotowania brzoskwiń.
Następnie w jednej misce łączymy suche składniki, w drugiej mokre i łączmy zawartość obu misek. Dodajemy czekoladę.
Napełniamy foremki, w każdą wtykamy kawałek brzoskwini.

Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach.

Z podanego przepisu wychodzi około 12 muffinów klasycznej wielkości, ja tym razem piekłam w innej foremce i musiałam się ratować dodatkowymi silikonowymi foremkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia29 02.06.2012 12:11
Pychota:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak