Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masełko ziołowo czosnkowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
koperek 0,5 natka
pietruszka 0,5 natka
czosnek 3 ząbki
tymianek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masełko ziołowo czosnkowe

Koperek i pietruszkę drobno posiekać, wymieszać razem z miękkim masłem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem i tymiankiem roztartym w dłoniach, uformować masełko i zawinąć w folię aluminiową. Schłodzić w lodówce.

Masełko można dodać do bagietki ,którą później pieczemy na grillu.
Wspaniale smakuje też z pieczonymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 22.08.2016 11:55
Domowe masełko czosnkowe jest zdecydowanie najlepsze :)
kornelcia 15.08.2016 12:33
Bardzo dobre. Mniam.
Żaneta1 20.09.2012 16:39
super
Laila2786 23.08.2012 09:07
musi być pyszne
babcia
babcia 02.06.2012 19:54
super
babcia
babcia 02.06.2012 19:54
super
magdalea 02.06.2012 18:26
pyszne!
parysek10 02.06.2012 14:21
musi być wspaniałe
smerfetka79 02.06.2012 12:21
baaaaaardzo lubię:)))
ewka1978 02.06.2012 12:00
takie smaki lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak