Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kisielowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
kisiel truskawkowy 3
mąka pszenna 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 6 łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kisielowa

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki. Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy do nich cukier i miksujemy do czasu, aż będzie idealnie sprężysta piana. Następnie dodaejmy po 1 żółtku i delikatnie miksujemy.
Krok 1 - Babka kisielowa foto
2
Mąkę mieszamy z kisielami oraz proszkiem do pieczenia, wsypujemy do ubitych jajek i wszystko delikatnie mieszamy łyżką.
Krok 2 - Babka kisielowa foto
3
Na sam koniec wlewamy olej i dalej mieszamy
Krok 3 - Babka kisielowa foto
4
Ciasto przelewamy do wysmarowanej, dużej blaszk
Krok 4 - Babka kisielowa foto
5
pieczemy 25-30 minut w temp 170*
Krok 5 - Babka kisielowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 31.08.2012 11:21
to jest pyszne :)
agataw1990 13.08.2012 09:44
to ci pomysl!:)
Izabela/bella81 08.06.2012 11:09
fajna ta babka
Sroczka 02.06.2012 13:51
Nie pamiętam już kiedy jadłam babkę kisielową. muszę znowu taką zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak