Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż w sosie pomidorowym ryż

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
pieczarki 20 dkg
papryka czerwona 1 sztuka
pomidory z puszki lub koncentrat 5 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
curry do smaku
mąka 1 łyżka
bazylia do smkau
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż w sosie pomidorowym ryż

Gotujemy ryż, aż będzie miękki.
Osobno przyrządzamy sos do ryz. Pieczarki dusimy razem z posiekana drobno cebulka i 1 łyżeczce oleju. dodając odrobinkę soli do smaku. następnie gdy pieczarki będą już miękkie dodajemy do tego paprykę i pomidory z puszki. Wszystko doprawiamy do smaku bazylią curry i ostra papryką. Gdy sos już troszeczkę zgęstnieje i papryka będzie miękka dodajemy 1 łyżkę mąki rozcieńczoną z wodą do zagęszczenia.

Serwujemy na ryz lub razem wymieszane z ryże, jak kto woli.
Palce lizać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 27.08.2012 16:40
fajne
iwona25 15.08.2012 17:29
super
Adamorek 22.07.2012 13:39
rewelacyjne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak