Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet nadziewany pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
pieczarki
przyprawa do zup do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 szt
mąka garść
Bułka tarta klasyczna Prymat garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet nadziewany pieczarkami

Fileta płuczemy, cienko rozbijamy po czym posypujemy przyprawą do kurczaka. Pieczarki myjemy,kroimy w pół plastry i smażymy na rozgrzanym tłuszczu,odsączamy. Przyprawiamy magą i pieprzem i kładziemy na połówkach kotletów. Przykrywamy kotlety drugą połową. Ściskamy. Panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.10.2012 00:22
często robię - super
eliza135 14.09.2012 09:47
zjadłabym już teraz
Anna152 29.06.2012 09:22
pycha
Katarzyna56 12.06.2012 14:19
Uwielbiam
sunnymood 04.06.2012 20:29
Fantastyczne:)
Gosia20 04.06.2012 08:42
smaczne
Kekerboom 02.06.2012 11:07
super
ewka1978 02.06.2012 10:53
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak