Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 litra
mąka ok 2 szklanki
jaja 2 szt
sól do smaku
olej do smażenia
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z jabłkami

Z mleka, mąki i jajek zrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany, lekko posolić. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Dodać do ciasta i wymieszać. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć naleśniki z obu stron. Podawać ciepłe, posypane cukrem. Mozna tez z konfiturami lub bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 20.08.2011 11:18
super bardzo smaczne!
anemon 22.07.2011 06:52
To są moje smaki. Pyszne smaki.
IKrakowianka 17.04.2011 15:02
bardzo lubię takie naleśniki
Dawid15 12.04.2011 07:22
mniammniam
linka1312 30.09.2010 21:00
Zrobiłam, spróbwawała i sa pysznne!
SmacznaPyza 13.09.2010 13:27
pyszne, szybkie śniadanie albo podwieczorek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak