Naleśniki z jabłkami

Naleśniki z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 litra
  • mąka

    ok 2 szklanki
  • jaja

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • jabłko winne

    2 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mleka, mąki i jajek zrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany, lekko posolić. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Dodać do ciasta i wymieszać. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć naleśniki z obu stron. Podawać ciepłe, posypane cukrem. Mozna tez z konfiturami lub bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

20.08.2011 11:18
super bardzo smaczne!

anemon

22.07.2011 06:52
To są moje smaki. Pyszne smaki.

IKrakowianka

17.04.2011 15:02
bardzo lubię takie naleśniki

Dawid15

12.04.2011 07:22
mniammniam

linka1312

30.09.2010 21:00
Zrobiłam, spróbwawała i sa pysznne!

SmacznaPyza

13.09.2010 13:27
pyszne, szybkie śniadanie albo podwieczorek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat