Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki po meksykańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 30 dag
mix fasoli w sosie 1 puszka
cebula 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól do smaku
pieprz
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
ketchup 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki po meksykańsku

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy, jajko, cebulę oraz troszkę bułki.
Fasolę odcedzamy od sosu i ją również dodajemy do mięsa.
Krok 1 - Klopsiki po meksykańsku foto
2
Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy klopsiki. Obtaczamy je w bułce i smażymy na oleju.
Krok 2 - Klopsiki po meksykańsku foto
3
W międzyczasie do rondelka wlewamy sos z fasoli oraz dodajemy ketchup. Podgrzewamy i doprawiamy papryką i pieprzem. Klosiki polewamy sosem.
Krok 3 - Klopsiki po meksykańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.02.2013 12:37
bardzo smaczne
Małgorzata106 10.07.2012 21:36
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak