Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem ziemniaczano-pieczarkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 300 g
cebula 1 sztuka
masło 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
marchew 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuk
rosół 1,5 litra
jogurt naturalny 2 łyżki
sól szczypta
pieprz szczypta
Kucharek przyprawa do potraw szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem ziemniaczano-pieczarkowa

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Następnie dodać pieczarki pokrojone w plasterki i pokrojony w drobną kostkę czosnek. Dodać do nich szczyptę soli, szczyptę pieprzu i chwilkę smażyć. W osobnym garnku przygotowujemy bulion w którym do miękkości gotujemy pokrojone w kostkę marchewkę i ziemniaki. Do ugotowanego bulionu przełożyć pieczarki z cebulką. Wszystko razem zmiksować w blenderze. Dodać śmietanę i zagotować zupę. W razie potrzeby jeszcze przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 25.07.2012 14:52
mniam
Kikiriki 03.06.2012 10:03
super
Rafał10 02.06.2012 20:07
proste i smaczne ! TO LUBIĘ !!!
Cukiereczek13 02.06.2012 09:33
pysznie sie zapowiada :)
Justyna87 02.06.2012 09:28
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak