Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z kokardkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
makaron kokardki 20 dag
mąka 1 1/2 łyżka
śmietana 3 łyżki
brokuł 1/2 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
bulion warzywny 1 1/2 l
groszek zielony 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z kokardkami

Włoszczynę kroimy w kostkę/plasterki. Gotujemy ją w bulionie. Gdy warzywa będę na pół miękkie dodajemy podzielony na różyczki brokuł, oraz groszek zielony. Zupę zaprawiamy mąką wymieszaną ze śmietaną, doprawiamy do smaku i posypujemy szczypiorkiem. Zupę podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 20.08.2012 16:47
wygląda fajnie
babcia
babcia 20.08.2012 16:47
wygląda fajnie
Betka 31.07.2012 08:28
pycha!;)
Rafał10 02.06.2012 20:08
proste, szybkie i smaczne ! TO LUBIĘ !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak