Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółty ser ostry 4 plastry
majonez 2 łyzki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
parówki 4 szt
kotlety schabowe 4 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce schabowe

Kotlety cienko rozbić. Z parówek zdjąć foliowe osłonki. Każdy kotlet posmarować z jednej strony majonezem i przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Następnie układać po 1 plastrze sera i 1 parówce (wystajace końce przyciać). Całość zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczkami. Ruloniki układać na patelni na rozgrzanym oleju i obsmażyć z 2 stron, następnie usunąć wykałaczki i usmażyć ze wszystkich stron. Latem można upiec na grilu. Jesli kotlety sa mniejsze to klaść po 1/2 parówki (kabanosa).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 13.04.2012 19:26
pomyslowe
manaika 25.03.2012 11:12
takich jeszcze nie próbowałam
Magdalena1110 31.10.2011 19:59
fajne
anemon 31.10.2011 19:33
Podobają mi się Twoje zawijańce.
malaczarna23 07.09.2011 11:01
pycha
Grazyna0211 20.08.2011 11:16
fajne!
Grażyna13 18.07.2011 20:17
Takich nie znałam,pycha :)
mala2021 25.11.2010 14:31
przepis super,ja zamiast majonezu smaruje ketchupem
misia53 04.10.2010 12:50
Pomyslowo
rosik93 18.08.2010 14:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak