Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z tuńczykiem i jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 900 g
drożdże 6 g
sól 1,5 łyżeczki
oliwa 6 łyżek
tuńczyk kawałki w oleju puszka
kukurydza w puszce
jajko 5 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
cebula 1 sztuka
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat do smaku
woda 1,5 (ciepła)
ser gouda 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z tuńczykiem i jajkiem

Ciasto:
Do miski wsypujemy mąkę, robimy w niej dziurę, wlewamy pół szklanki wody, pół łyżeczki soli i kruszymy drożdże. Zasypujemy trochę mąką aby wyszedł zacier, odstawiamy, żeby wyrosło. Później dodajemy resztę wody, soli i oliwę. Wszystko mieszamy i wyrabiamy ciasto. Rozkładamy na blachy.

Na cieście rozsmarowuję koncentrat pomidorowy, i posypuję przyprawą do pizzy. Następnie układam cebulę, tuńczyka, kukurydzę i na sam wierzch jajka ugotowane na twardo. Posypuję startym żółtym serem.

Wkładam do piekarnika na 200 stopni, na około 30 minut.


Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 31.07.2012 09:31
super
reniatka 10.07.2012 11:28
lubię pizzę z tuńczykiem
Ela15 08.07.2012 13:41
pyszna
foczka-ks 02.06.2012 00:02
doba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak