Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z pieczarkami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
pieczarki 8 sztuka
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka krupczatka do panierowania
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z pieczarkami

Filet myjemy i oczyszczamy, mielimy w maszynce lub w blenderze razem z cebulą. Dodajemy sól i pieprz.

Pieczarki obieramy i podsmażamy na patelni.

Nabieramy łyżkę mięsa lekko spłaszczamy, nakładamy pieczarkę i przykrywamy drugą łyżką mięsa. Formujemy kulki i panierujemy w mące jajku i bułce tartej.

Smażymy pulpeciki na rozgrzanym oleju z każdej strony aż się zarumienią, dla pewności można je włożyć na talerzu żaroodpornym do nagrzanego piekarnika na kilka minut.

Podajemy z ziemniaczkami surówką lub sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agus198900 01.07.2013 17:10
apetycznie wyglądają;)
mariola7 28.09.2012 14:44
naprawdę pyszne
olkaaa 20.06.2012 14:47
muszę koniecznie zrobić
smerfetka79 02.06.2012 12:20
Jak tu smacznie:))) i kolorowo:))
iziona 02.06.2012 07:39
Robię coś takiego z marynowanymi grzybkami
ttrytka 02.06.2012 00:58
pięknie ślinka cieknie
Robert10 01.06.2012 23:55
świetne
msmariusz 01.06.2012 23:54
fanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak