Karkówka zapiekana w cebulce

Karkówka zapiekana w cebulce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    0,5 kg
  • cebula

    6 sztuk
  • ketchup

    6 łyżek
  • woda

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • czosnek

    4 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karkówka zapiekana w cebulce
Mięso myjemy, oczyszczamy a następnie kroimy na kawałki. Nacieramy pieprzem i solą, oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i odkładamy na ok 30 min. Cebulę kroimy w piórka. Do rękawa wkładamy mięso, oraz cebulę doprawiamy do smaku pozostałymi przyprawami oraz ketchupem.
Krok 2 - Karkówka zapiekana w cebulce
Dodajemy wodę i umieszczamy w piekarniku na ok 50 min. w temp. 190'C. Rękaw nakłuwamy w kilku miejscach. Mięsko powinno być miękkie i delikatne, a cebulka zarumieniona.
Krok 3 - Karkówka zapiekana w cebulce
Czas pieczenia może się wydłużyć w zależności od mięsa. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Natalia/tubisiek

27.05.2013 20:09
wygląda smakowicie :)

Bernadeta1

06.05.2013 00:13
bardzo smaczne mięsko na obiadek

fictor123

02.09.2012 17:27
mniam

RenataZ-et

20.08.2012 08:46
Super

Barbara33

19.08.2012 14:08
apetyczne

Betka

10.07.2012 07:56
pyszna;)

SYLKA

06.06.2012 21:07
rewelacja

mufinka79

02.06.2012 10:43
Dla mnie bomba :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat