Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczka stokrotka
Kiedy zaczyn wyrośnie dodajemy przesianą mąkę, roztopione masło, skórkę z cytryny, cukier waniliowy, cukier zwykły i resztę mleka. Zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto ( w razie potrzeby dosypać trochę mąki )
Wyrobione ciasto odstawić do podwojenia objętości. Po wyrośnięciu uformować z niego 7 bułeczek. Bułeczki ułożyć blisko siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na chwilę żeby urosły.
Wszystkie składniki na kruszonkę ( mąka krupczatka, cukier puder, łyżka masła) zagniatamy opuszkami palców.
Każdą bułeczkę posmarować mlekiem, posypać kruszonką i nałożyć marmoladę np. za pomocą rękawa cukierniczego.
Piec w 190' 15-20 minut.
Smacznego!