Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lasagne kilka płatów
szpinak mrożony 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
sól
sos beszamelowy
ser żółty 20 dag
masło do formy
bryndza 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Z podanych składnikó przygotowujemy farsz. Do rozmrożonego i podduszonego szpinaku dodajemy zmiażdżony czosnek, oraz bryndzę. Doprawiamy do smaku i dokłądnie mieszamy.
Krok 1 - Lasagne ze szpinakiem foto
2
Naczynie do zapiekania smarujemy masłem. Na spodzie ukłądamy płaty makaronu i nakładamy na niego warstwę farszu szpinakowego.
Krok 2 - Lasagne ze szpinakiem foto
3
Na farsz nakłądamy po garści startego na tarce sera żółtego a na ser sos beszamelowy.
Krok 3 - Lasagne ze szpinakiem foto
4
Czynność powtarzamy kilkakrotnie.
Krok 4 - Lasagne ze szpinakiem foto
5
Ostatnią warstwą jest sos beszamelowy. Zapiekamy lasagne w piekarniku około 40 minut w 180 stopniach.
Krok 5 - Lasagne ze szpinakiem foto
6
Kroimy w niewielkie porcje i podajemy.
Krok 6 - Lasagne ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak