Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nowoczesne gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 kg
ryż 1 szklanka
mieszane mięso mielone 60 dag
jajko 3 szt
mąka 6 łyżek
kasza manna 3 łyżki
oliwa do smażenia
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nowoczesne gołąbki

Kapustę pekińską oczyszczamy, drobno siekamy, posypujemy solą i odstawiamy na pół godziny. Ryż wrzucamy do wrzącej wody /dwie szklanki/ z dodatkiem łyżki oliwy.Kapustę odciskamy, dodajemy ugotowany,wystudzony ryż, mięso mielone, roztrzepane jajka i kaszę mannę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem i wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Z przygotowanej masy formujemy pulpeciki, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Następnie gołąbki przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu ok. 30 min.
W innej wersji kapustę pekińską możemy zastąpić kapustą włoską.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 10.06.2012 07:48
mmnniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak