Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka paprykowo-pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 szt
oliwki czarne 5 szt
cebula czerwona 1 szt
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
pieczarki marynowane 1 słoik
ogórek 1 szt
papryka czerwona 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka paprykowo-pieczarkowa

Pieczarki i oliwki dokładnie odsączamy a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i nasiona a następnie kroimy w kosteczkę. Ogórka i pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy. Sok z cytryny mieszamy z oliwą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i skrapiamy surówkę.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak