Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka orzechowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 szklanki
mąka kukurydziana 1/2 szklanki
orzechy włoskie 25 dkg
jajko 4
miód 10 dkg
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babka orzechowa

Orzechy drobno posiekać, odłożyć 2 łyżki do posypania ciasta , resztę wymieszać z obiema mąkami. Żółtka utrzeć z miodem a białka ubić na pianę. Do masy wsypać orzechy z mąka, wymieszać a na końcu dodać pianę. Foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą , wylacc ciasto do niej i piec ok. 40 minut w temp.180*C. Chłodne polać polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 14.01.2014 12:12
mniam rewelacja
romanrafal
romanrafal 18.08.2013 09:39
pycha babeczka
traktorek 05.04.2013 19:57
wspaniała baba
Motorek 30.12.2012 11:42
smaczna
bartek8585 06.10.2012 12:31
smakowita
helen 05.10.2012 23:53
lubię takie ciacha
IZABELA29 02.09.2012 08:34
zawsze pyszna
Bożena13 06.07.2012 12:12
uwielbiam babki, szczególnie tą;)
alaaa 04.07.2012 21:51
z orzechami i miodem,pycha
anemon 04.07.2012 07:31
Luksusowa babka z tak dużą ilością orzechów, to już niemal keks.
Andysz 20.06.2012 09:55
fajna baba;)
kuklik 03.06.2012 05:55
na coś takiego,też się dołączę
ben-ka 02.06.2012 00:45
muszę zrobić mam łasucha na orzechy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak