Szparagi grillowane w otulinie szwarcwaldzkiej

Szparagi grillowane w otulinie szwarcwaldzkiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

    250 g
  • szynka wędzona

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szparagi grillowane w otulinie szwarcwaldzkiej
Zielone szparagi myję. Ułamuję zdrewniałe końcówki.
Krok 2 - Szparagi grillowane w otulinie szwarcwaldzkiej
Tak przygotowane warzywo okręcam plastrami szynki szwarcwaldzkiej (cieńsze szparagi można okręcać po dwie sztuki).
Krok 3 - Szparagi grillowane w otulinie szwarcwaldzkiej
Układam na rozgrzanej patelni grillowej.
Krok 4 - Szparagi grillowane w otulinie szwarcwaldzkiej
Smażę kilka minut na średnim ogniu, aż szynka nabierze złotego koloru.
Krok 5 - Szparagi grillowane w otulinie szwarcwaldzkiej
Usmażone szparagi posypuję startym, wędzonym serem twarogowym. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

22.03.2013 08:42
świetnie podane ,warto choć raz zrobić

Rafał10

08.01.2013 20:35
mmm już sobie wyobrażam ten smak :)

Renia1

13.11.2012 22:44
oj też robiłam wiosną szparagi, z szynką parmeńską się idealnie komponuje...ja dodatkowo przed opiekaniem smarowałam sosem miodowo-musztardowym z dodatkiem tymianku lub rozmarynu- smak obłędny, polecam :)

polly66

02.09.2012 08:13
na przystawkę polecam;)

Kate131

14.08.2012 08:58
ciekawe

K&J

01.08.2012 20:59
na prawde genialne

anna186

02.06.2012 16:21
wyglądają na smaczne

aginaa

02.06.2012 16:16
smaczne

Beatris

02.06.2012 13:20
Prawdziwe niebo w gębie. Proste, a jakie smakowite.

Mati13

02.06.2012 11:15
takich jeszcze nie jadłem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat