Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ravioli ala carbonara

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
boczek 20 dag
śmietana 200 ml
jaja 2 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
ravioli 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: ravioli ala carbonara

Ugotować makaron, ja lubię ten z farszem ze szpinakiem.
Oddzielnie zrobić sos. Rozgrzać patelnie z oliwą, podsmażyć cebulę w kostkę i boczek również w kostkę. Pod koniec dodać roztarty czosnek. Wlać śmietanę gdy wszystko się zrumieni. Jak już sos się trochę zredukuje przyprawić solą, pieprzem i ściągnąć patelnie z kuchenki, wbić jajka(już nie podgrzewać) dodać ravioli i podawać. Można dodać świeżą bazylie.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 02.06.2012 20:10
proste, szybkie i smaczne ! TO LUBIĘ !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak