Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3/4 szkl
mleko 3/4 szkl
jajko 2 szt
olej 2 łyżeczki
jabłka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście

Mąkę , jajka i olej miksujemy w misce dodając sopniowo mleko tyle aż ciasto będzie miało konsystencję podobną do ciasta naleśnikowego. Jabłka obieramy kroimy w plastry. Kazdy plaster zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Gotowe jabłka podawać można z cukrem pudrem lub polewą czekoladową.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

meg1984 08.05.2013 21:37
pyszny deser
aisza1 08.05.2013 06:44
smaczne to
Bernadeta1 03.03.2013 00:13
pyszny taki deser
kasiek 02.08.2012 20:52
pycha
Natalia40 24.06.2012 21:39
pycha
Ewelina47 24.06.2012 21:01
dawno nie robiłam
Anna152 19.06.2012 08:32
super
Rafał10 03.06.2012 10:51
ooo takiech jeszcze nie jadłam :)
Mariusz10 01.06.2012 22:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak